Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

SM SUNG SIEW (CF)SAMBUTAN PERAYAAN EASTER DAY DAN PROGRAM IHYA RAMADAN TAHUN 2023 2023年双修中学师生欢庆复活节庆典和斋戒月活动
14 Apr 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

2023年双修中学师生欢庆复活节庆典和斋戒月活动

双修中学在本月14日举行一年一度的复活节庆典。全校近千名非回教徒师生欢在高中部庆此庆典。今年的主题是:“爱的胜利”。上午7.30时,在黄丽慈传道的带领下进行祈祷,拉开序幕。本校校长郭志恩先生在致欢迎词时,感激各位嘉宾在百忙中抽空出席今天的庆典。本校今年有幸邀请到山打根巴色会英文堂牧师,梁世昌牧师主持开幕仪式。

此庆典活动旨在宣扬救恩,让师生们了解耶稣无私的大爱和牺牲。   今年的庆典节目丰富,如赞美、舞蹈表演、歌唱、话剧和猜字游戏。除此之外,国际基甸会(Gideon International)代表,卢立礼先生和会友们也特地到来赠送圣经给学生们。庆典活动在指导老师张盈盈及其团队的合作下顺利进行,在上午10时圆满画上句点。

以此同时,我校宗教师Cikgu Mandzar 和他的团队为回教徒学生在初中部举行斋戒月活动。”Program Ihya Ramadan Pengukuhan Insan

SM Sung Siew (CF) telah merayakan sambutan Easter Day pada 14 April 2023. Hampir 1000 orang guru dan murid bukan Muslim telah menghadiri sambutan ini di Blok Senior. Tema tahun ini ialah “Kemenangan Kasih”. Pada 7.30 pagi, sambutan dimulakan dengan doa yang dipimpin oleh Pastor Wong Lee Tzu. Setelah pengetua sekolah, En. Kwok Chee Yen memberikan ucapan.Tetamu terhormat kita, pastor Gereja Basel Sandakan (English sermon), Pastor Leong Shar Cheong merasmikan sambutan hari ini.

Sambutan hari bertujuan menyampaikan injil keselamatan agar para hadirin sedar akan kasih Yesus yang mulia dan pengorbananNya.

Perayaan tahun ini ada pelbagai acara seperti puji-pujian, persembahan tarian, nyanyian, drama dan permainan teka perkataan.

Selain itu, wakil dari Gideon International, En. Lu dan pasukannya turut hadir dan menghadiahkan alkitab kepada para murid. Sambutan ini telah dijalankan dengan lancar, di bawah bimbingan Cikgu Chong Yiing Yiing dan rakannyatamat pada pukul 10 pagi.

Pada masa yang sama, guru Pendidikan Islam sekolah kita, Ustazah Mandzar dan pasukannya turut melaksanakan Program Ihya Ramadan ( Pengukuhan Insan )di Blok Junior bagi murid-murid Muslim, dari 7.30am sehingga 10.00am.

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :