MAJLIS PENGANUGERAHAN KECEMERLANGAN AKADEMIK SMJK CHUNG HWA TENOM TAHUN 2019 / 2019年度卓越成绩颁奖典礼 [10.07.2020]
11 Jul 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Majlis Penganugerahan Kecemerlangan Akademik (MPKA) Tahun 2019 telah diadakan pada 10 Julai 2020 di Dewan Terbuka SMJK Chung Hwa Tenom. MPKA Tahun 2019 dirasmikan oleh Puan Georgina Marguerite Melanie Luk, Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa & Guru. Turut dijemput dan hadir bersama dalam majlis ini ialah Encik Ng Tet Hau, Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah, Ajk PIBG, Ajk LPS dan Puan Lee Seah Mei, Pengerusi Lions Club Tenom.

Majlis MPKA diadakan untuk meraihkan kejayaan cemerlang pelajar-pelajar sebagai menghargai jerih perih mereka dalam mencapai kecemerlangan akademik. Dua pelajar cemerlang SPM 2019 iaitu Lau Yee Xuan dan Ng Yee Jeit turut dijemput untuk memberi kata-kata motivasi dan berkongsikan pengalaman pembelajaran mereka dalam majlis tersebut supaya memberi inspirasi kepada pelajar-pelajar Tingkatan 5 tahun ini.

本校于日前成功举办“2019年卓越成绩颁奖典礼”,并邀请家协主席陆长薇主持开幕仪式。由于处在复原期行动管制令期间,本校首开先河,进行现场直播,让不能出席典礼的学生及家长通过线上直播来观礼。

当天出席者除了受邀家长,尚有董事长黄德孝,丹南狮子会主席李雪美,董事及家协成员等。SPM 10 A状元刘宇轩及黄羿杰也在颁奖典礼上分享心得。