PROGRAM MENGGAPAI BINTANG SMJK CHUNG HWA TENOM 丹中SPM摘星激励计划 [07.08.2020]
08 Aug 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Program Menggapai Bintang SMJK Chung Hwa Tenom Tahun 2020 telah diadakan pada 07 Ogos 2020 di Dewan Terbuka SMJK Chung Hwa Tenom. Program ini dianjurkan khas untuk murid Tingkatan 5 oleh Unit Bimbingan dan Kaunseling bersama pentadbir sekolah. Tujuan program ini diadakan adalah untuk memberi kesedaran kepada semua murid agar dapat membuat ulangkaji dan jangan membazir masa untuk mempertingkatkan prestasi akademik mereka.sebab peperiksaan percubaan SPM tidak lama lagi. Di samping itu, Encik Kwok selaku pengetua SMJK Chung Hwa Tenom juga memberi galakan dan motivasi kepada semua murid Tingkatan 5 agar  dapat menaikkan semangat dalam kalangan semua murid Tingkatan 5 untuk mencapai prestasi yang cemerlang dalam peperiksaan SPM.

为了激励中五生在课业上作出充分的准备和冲刺,本校辅导组特别进行“丹中SPM摘星激励计划”。郭志恩校长在会上鼓励全体中五生把握时间,勤奋学习,以便考取优异的成绩。