三德大数据 𝗣𝗘𝗟𝗔𝗡𝗖𝗔𝗥𝗔𝗡 𝗟𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗪𝗘𝗕 𝗦𝗔𝗠 𝗧𝗘𝗧 𝗕𝗜𝗚 𝗗𝗔𝗧𝗔
11 Jun 2021 School Admin - SMJK SAM TET (PERAK, IPOH)

三德大数据指的是一个能与教育部、州教育局、县教育厅及公众进行分享并展现的线上平台。它致力于收集并展列校内的各种资讯以借此促进校内外人员的交流,进而推动懂得关心周遭发展的新生代的诞生。
其中,三德大数据将时刻更新学术、课外活动及学生事务等各单位的进展。如此一来,无论是师生、父母、董事部、家协或是离校生皆能从中了解校内近况。
此外,三德大数据也是迈向"无纸化管理"的一大步!老师将利用它上传并储存一切教育相关的资料,同时也方便州教育局及县教育厅的查阅与输出。
相信在三德大数据的启动下,三德中学能离教育部所推动的教育大蓝图更进一步!

𝗣𝗘𝗟𝗔𝗡𝗖𝗔𝗥𝗔𝗡 𝗟𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗪𝗘𝗕 𝗦𝗔𝗠 𝗧𝗘𝗧 𝗕𝗜𝗚 𝗗𝗔𝗧𝗔
LAMAN WEB RASMI SMJK SAM TET IPOH YANG DIBANGUNKAN UNTUK PERKONGSIAN MAKLUMAT SEKOLAH
𝗦𝗔𝗠 𝗧𝗘𝗧 𝗕𝗜𝗚 𝗗𝗔𝗧𝗔 bertujuan untuk mengumpul dan berkongsi maklumat daripada pelbagai unit di sekolah, seperti Kurikulum, Kokurikulum, dan Hal Ehwal Murid, di bawah satu platform yang cukup istimewa serta perkongsian langsung dengan KPM, JPN, PPD serta masyarakat luar.
Kami warga Sam Tet berharap perkongsian maklumat sebegini dapat melancarkan komunikasi semua pihak di sekolah dan luar sekolah dan dapat melahirkan lebih banyak insan yang bermaklumat tentang dunia pendidikan dan perkembangan yang berlaku di sekolah khususnya SMJK SAM TET IPOH.
SAM TET BIG DATA ini dibangunkan khas menggunakan IMS -Information Management System- yang merangkumi 2 objektif.
1. Untuk menyampaikan informasi dan program sekolah dari semasa ke semasa kepada semua anak anak, ibu bapa yang pernah bersekolah di SMJK Sam Tet khasnya untuk Lembaga Pengelola Sekolah, PIBG dan Alumni Sekolah (STOBA).
2. Menyimpan semua dokumen yang diperlukan oleh pihak JPN/PPD berkaitan semua bidang dan unit. Maklumat ini hanya boleh diakses oleh guru guru yang bertugas di SMJK Sam Tet serta menggalakkan pendekatan pengurusan tanpa kertas (paperless management).
Semoga laman web SAM TET BIG DATA ini memberi manfaat berterusan kepada semua!

三德大数据 - https://www.smjksamtet.com
其中,三德大数据将时刻更新学术、课外活动及学生事务等各单位的进展。如此一来,无论是师生、父母、董事部、家协或是离校生皆能从中了解校内近况。
此外,三德大数据也是迈向"无纸化管理"的一大步!老师将利用它上传并储存一切教育相关的资料,同时也方便州教育局及县教育厅的查阅与输出。
相信在三德大数据的启动下,三德中学能离教育部所推动的教育大蓝图更进一步!
𝗣𝗘𝗟𝗔𝗡𝗖𝗔𝗥𝗔𝗡 𝗟𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗪𝗘𝗕 𝗦𝗔𝗠 𝗧𝗘𝗧 𝗕𝗜𝗚 𝗗𝗔𝗧𝗔
Semoga laman web SAM TET BIG DATA ini memberi manfaat berterusan kepada semua!