15 Aug 2015 Lai Guang Pei

On the 10th to 15th of August 2015 ,the Academy of Sciences Malaysia organized a National Science Challenge in collaboration with ExxonMobil Subsidiaries in Malaysia, the Ministry of Education Malaysia and the Young Scientists Network in UPM ,UiTM and UKM .The theme of this challenge was E3, which was the combination of Energy, Engineering and Environment respectively . This challenge was all about teamwork, science technology, robotics, engineering, science knowledge, solarconcepts, presentation skills, communication skills, food engineering, and experiments conducting skills. Our school students took part in this challenge as the Perak Team Representatives and they had been shortlisted for the semi-final challenge . The students involved were Chia Tze Teng, Foo Yu Cheng,and Chan Guan Zhou.

Pada 10 hingga 15 Ogos 2015 , Akademi Sains Malaysia telah menganjurkan Pertandingan Sains Kebangsaan dengan kerjasama ExxonMobil Subsidiari di Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia dan Ahli-ahli sains muda Rangkaian di UPM, UiTM dan UKM .Tema bagi pertandingan ini ialah E3 , iaitu Tenaga, Kejuruteraan dan Alam Sekitar. Pertandingan ini berkaitan dengan kerja berpasukan, teknologi sains , robotik , kejuruteraan , pengetahuan sains , konsep solar, kemahiran pembentangan , kemahiran komunikasi, kejuruteraan makanan , dan eksperimen menjalankan kemahiran. Pelajar Sekolah kami telah mewakili Perak dalam pertandingan ini .dan mereka telah mengambil bahagian dalam pertandingan separuh akhir. Pelajar yang terlibat adalah Chia Tze Teng, Foo Yu Cheng, dan Chan Guan Zhou.

马来西亚科学院於2015年8月10至15日与馬來西亞埃克森美孚公司,马来西亚教育和卫生部,和青年科学家合作舉辦了一項国家科学挑战赛。比賽地點分別爲UPM ,UiTM 和UKM。 這項比賽的主题是E3 ,分别爲能源,工程和环境。这項比賽着重的是团队精神,科学技术,机器人技术,工程,科学知识,太阳能概念,表达能力,沟通能力,食品工程,以及进行的实验技能。我校学生代表霹靂参加了這項比賽,並且成功挤进半决赛。他們分别为谢子腾,胡宇程,陈冠州同學。

Resources: Chia Tze Teng, Brenda Lee Kar Mun
Photos credit to Chia Tze Teng & National Science Challenge Malaysia Organizing Committees