Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

SM SUNG SIEW (CF) - MINGGU SAINS DAN MATEMATIK 2023 数理周
18 Aug 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

MINGGU SAINS DAN MATEMATIK 2023

Minggu Sains dan Matematik merupakan satu program tahunan anjuran Bidang Sains dan Matematik bersama Panitia Sains, Panitia Matematik, Panitia Matematik Tambahan, Panitia Kimia, Panitia Fizik dan Panitia Biologi. Program in telah berjaya dilaksanakan sepanjang minggu dari 14 hingga 18 Ogos 2023. 双修中学数理组于81418日举办数理周,由科学组、数学组、高数组、化学组、物理组和生物组联办。

Tema Minggu Sains dan Matematik pada tahun 2023 ialah “ STEM SPARKS INOVATIVE MINDS” . Dengan melalui aktiviti-aktiviti minggu ini diharap dapat menarik minat murid terhadap mata pelajaran Sains dan Matematik. Sebanyak 10 aktiviti utama telah diatur oleh semua ketua panitia. Di samping itu, kaunter-kaunter Matematik, Sains, Biologi, Fizik, Kimia dan Matematik Tambahan dibuka pada waktu rehat.今年的主题是 STEM SPARKS INOVATIVE MINDS”。为了吸引学生对数理科的兴趣,每个科组共准备了10项活动予学生参与,更在下课时展览数理摊位,让学生参观。

Secara keseluruhan, objektif program Minggu Sains dan Matematik tercapai sepenuhnya di mana ramai murid telah menyertai aktiviti-aktiviti dengan menyeronokkan. Pada masa yang sama, murid dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran tentang hands-on Sains dan Matematik yang berkaitan dengan STEM. 总的来说,数理周的活动目标已达成,通过此次活动,学生也增加了对数理科的知识。

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :