Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

SM SUNG SIEW (CF) - Karnival STEM Sekolah Menengah Peringkat Daerah Sandakan 2023
18 Jul 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

Karnival STEM Sekolah Menengah Peringkat Daerah Sandakan 2023

Karnival STEM Sekolah Menengah Peringkat Daerah Sandakan 2023 telah diadakan pada 17 – 18 Julai 2023 di SM Sung Siew (CF). Seramai 18 sekolah menengah di Daerah Sandakan telah menyertai karnival tersebut. Objektif karnival ini diadakan adalah untuk memupuk minat dalam membangunkan potensi dan memperkasakan daya saing murid dalam subjek berkaitan STEM. Antara pertandingan yang telah diadakan di dalam karnival ini adalah seperti berikut: 2023年山打根区中学科技教育嘉年华已于2023年7月17日至18日在山打根双修中学举行。来自山打根区的18所中学参与了此嘉年华的各项活动。举办这个嘉年华的目的是培养学生对科学、技术、工程和数学(STEM)相关学科的兴趣,并增强他们在这些领域的竞争力。以下是在此嘉年华中举行的比赛:
  • STEM Talent Show
  • STEM Decatholon Challenge
  • Young Innovators Fair
  • Youn STEMist Conference
  • Bridge Building Competition
  • Drone Challenge.
Seramai 358 murid telah menyahut cabaran dan menyertai karnival ini. Guru-guru dari sekolah menengah juga dijemput menjadi hakim dalam setiap pertandingan. 共有358名学生应战并参加了此嘉年华。来自中学的教师们也应邀成为每个比赛的评委。(T04)

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :