Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

SM SUNG SIEW (CF) MAJLIS PENYERAHAN BAKUL CITRA KASIH RAYA 2023 开斋节爱心礼篮颁发典礼
18 Apr 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

双修中学于2023418日,早上8.009.00在学校看台处举办开斋节爱心礼篮颁发典礼。

此活动由双修中学家教协会,职员福利组,双修校友会所筹办。筹委会共筹得RM5800价值的捐款以准备35份爱心礼篮。此爱心礼篮由16样物品所组成,如白米、鸡蛋等日常必须品,应景的佳节年饼、杂果蛋糕和RM50的现金礼卷。

此礼篮在于减轻清寒穆斯林学生的家庭于佳节所面对的生活负担,让他们和家人们可以一起度过一个圆满的开斋节。

主办当局一共赠送35份爱心礼篮给35位清寒穆斯林学生。这些学生和家人们都以满怀感恩之心领受礼篮因为感受到来自校方和所有捐赠者的爱心和关怀。

校方由衷感谢所有参与此活动的捐赠者,让此慈善活动能顺利进行。

Majlis Penyerahan Bakul Citra Kasih Raya 2023

SM Sung Siew (CF) telah menganjurkan Majlis Penyerahan Bakul Citra Kasih Raya 2023 pada 18/4/2023, dari pukul 8.00 pagi hingga 9.00 pagi di astaka sekolah.

Aktiviti berkenaan adalah dianjurkan oleh PIBG sekolah, kelab kebajikan staf dan ALUMNI Sung Siew. Pihak penganjur telah menerima dermaan sebanyak RM5800 dan digunakan untuk menyediakan 35 buah bakul citra kasih raya. Bakul berkenaan mengandungi 16 jenis barang,seperti beras, telur dan barang keperluan lain, makanan dan kek raya dan baucar tunai RM50.

Bakul citra berkenaan bertujuan untuk meringankan beban kehidupan yang bakal dihadapi oleh keluarga murid Muslim yang miskin. Semoga murid dan keluarganya dapat merayakan Hari Raya dengan penuh bahagia dan berkat.

Pihak penganjur telah menyampaikan 35 buah bakul citra berkenaan kepada 35 orang murid. Murid dan keluarganya telah menerima bakul berkenaan dengan perasaan bersyukur kerana mendapat bantuan daripada pihak sekolah dan para penderma yang penuh prihatin dan kasih sayang.

Pihak sekolah ingin mengucapkan terima kasih kepada semua penderma yang terlibat kerana telah menjayakan aktiviti kebajikan berkenaan.

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :