Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

SM SUNG SIEW(CF) PERTANDINGAN YOUTH STEM CUP 2023 双修中学全国青年STEM杯比赛
02 Apr 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

双修中学学生于2023年4月2日,参与青少年组的青年STEM(科学、工程与数学)杯比赛。此国家级 STEM比赛是由附属马来西亚赫瑞瓦特大学(Heriot-Watt University Malaysia的马来西亚国际科学奥林匹克校友协会  Association of the Malaysian Alumni of the International Science Olympiads (Amiso)”所主办的活动。
本校有一组队伍成功晋级于4月2日的决赛。他们是来自4E班的4位学生成功晋级决赛,他们是组长许恩娜(See An Na),和她的三位组员:丘沂暳Ava Khoo Yin Hui)庄仕彦Chong Shi Yan)陈丽淇Niki Chin Niki)。他们在双修中学数理部主任兼领队老师陈莉玲女士陪同下参与位于布城大马赫瑞瓦特大学的多用途礼堂进行的决赛
除了比赛以外,学生们有机会参加由 Amiso 协会、马来西亚赫瑞瓦特大学在布城举办的科学展览、论坛和科学研讨会。

Seramai 4 orang pelajar SM Sung Siew telah menyertai Pertandingan STEM Cup, kategori "Junior" pada 2 April 2023. Pertandingan ini adalah dianjurkan oleh “Association of the Malaysian Alumni of the International Science Olympiads (AMISO)” ,Heriot-Watt University Malaysia.

Pasukan sekolah SM Sung Siew telah berjaya masuk ke pusingan akhir pada  2 April 2023. Pasukan ini terdiri daripada 4 orang murid kelas 4E, iaitu See An Na sebagai ketua, dan rakan seperjuangannya Ava Khoo Yin Hui, Chong Shi Yan dan Niki Chin Niki. Mereka telah menyertai pertandingan pusingan akhir di  Dewan Pelbagai Guna, Heriot-Watt University Malaysia, Putrajaya, dan diiringi oleh guru pembimbing, Pn. Chin Lee Lin.

Peserta-peserta turut  berpeluang menyertai  pameran Sains, Forum dan Bengkel Sains yang telah dianjurkan oleh Persatuan Amiso, Heriot-Watt University Malaysia di Putrajaya.

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :