News and Events 新闻与事件 - School News 学校新闻

A+ A- Reset
 

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH-SEKOLAH DAERAH TENOM 2018, PERINGKAT DAERAH TENOM TAHUN 2019 丹南县学术卓越颁奖典礼 [29.04.2019]
29 Apr 2019 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) 


Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Sekolah-sekolah Daerah Tenom 2018, Peringkat Daerah Tenom Tahun 2019 anjuran Pejabat Pendidikan Daerah Tenom telah diadakan di Dewan Lee Sin Fook, SJKC Chung Hwa Tenom pada 29 April 2019. Majlis Anugerah Kecemerlangan tersebut telah dirasmikan oleh YB Norita Sual, Ahli Parlimen P181 Tenom. YB Jamawi Jaafar, Ahli Dewan Undangan Negeri N36 Kemabong turut hadir dalam majlis tersebut.

Pelajar cemerlang SPM 2018 dengan GPI 2.00 dan ke bawah  telah dijemput untuk menerima Sijil Penghargaan dalam majlis tersebut. Ketua Panitia BI, MM, Sains, Sejarah, Pendidikan Islam, Matematik Tambahan, Kimia, Biologi, Fizik, Perniagaan dan Ekonomi turut dijemput untuk menerima Sijil Penghargaan kerana menunjukkan GPMP terbaik antara sekolah-sekolah Daerah Tenom. Manakala Encik Kwok Chee Yen telah mewakili sekolah untuk menerima cek bernilai RM5000 kerana mencapai GPS Terbaik Daerah Tenom.

丹南县教育局于四月二十九日假中华小学李新福大礼堂举办学术卓越颁奖典礼。教育局邀请到国会议员罗莉達女士为主礼嘉宾并主持开幕暨颁奖礼,同时州议员扎玛伟也出席颁奖礼。
2018年大马教育文凭成绩特优的学生及有关成绩提升的科主任受邀请出席颁奖礼。校长郭志恩先生代表本校上台接受全县成绩最佳奖,并获得奖金马币五千元。Search 搜索

Start Date 开始日期 :
End Date 结束日期 :
News and Events 新闻与事件 : School News 学校新闻  Co-curriculum News 活动新闻   Event Calendar 行事历 
 
Post a Comment 发表评论


Please [login] to post comment