SMK KUCHING HIGH

Kerajaan sedia bantu bina SMK Kuching High
07 Oct 2009 School Admin

Kerajaan sedia bantu bina SMK Kuching High

KUCHING 6 Okt. - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kerajaan sedia membantu menyiapkan pembinaan blok baru Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kuching High yang terbakar pada Disember tahun lalu.

Kata Timbalan Perdana Menteri, beliau telah berbincang dengan pegawainya mengenai perkara itu dan diberitahu kaedah geran sepadan boleh digunakan bagi membantu pihak pengurusan sekolah yang kekurangan RM2.1 juta untuk meneruskan pembinaan blok baru tersebut.

Menurutnya, kerajaan sedia memberi peruntukan RM1 juta dengan syarat pihak pengurusan sekolah atau kerajaan negeri perlu menyediakan baki RM1 juta lagi untuk pembinaan sekolah itu.

''Kalau ia boleh diselesaikan bermakna kita boleh melihat sekolah ini mempunyai bangunan yang lengkap sekali gus memberi keselesaan kepada pelajar dan dengan itu, ia mampu menjadi sekolah yang terunggul di Sarawak tidak lama lagi," ujarnya.

(utusan malaysia 07/10/2009)

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论