SMJK KWANG HUA

诚 勤 俭 毅

Pertandingan Robotik Remaja malaysia 2004
27 Sep 2004

Pertandingan Robotik Remaja malaysia 2004 adalah anjuran bersama Kementerian Pelajaran Malaysia, Pusat Sains Negara dan Tithes Corporation Sdn Bhd. Pertadingan Peringkat Negeri Selangor telah berlangsung di Pusat Sains Negara pada 5 Ogos 2004. Smjk Kwang Hua telah menghantar 3 buah pasukan yang setiapnya diwakili oleh 3 orang pelajar. Peringkat Negeri *************** Dua pasukan dari Smjk Kwang Hua telah berjaya muncul sebagai **Johan** dan *Tempat Ketiga* dalam Kategori Sekolah Menengah. ** Peringkat Kebangsaan ** *********************** Kedua-dua pasukan ini telah mewakili Negeri Selangor ke Pertandingan Peringkat Kebangsaan 2004 yang telah diadakan pada 24 dan 25 Ogos bersempena Karnival Sains dan Teknologi Peringakt Kebangsaan 2004 di SMK Agama/Sm Teknik Segamat, Johor. Kedua-dua pasukan telah berjaya menjadi **Johan** dan *Naib Johan* dalam salah satu Kategori Terbuka " Robot Sumo Wrestling" yang disertai kesemua 44 buah pasukan sekolah rendah dan menengah seluruh negara. Wakil Pasukan Johan : ******************* 1. Chua Han Chun (5S2) 2. Tee King Han (5S3) 3. Tan Chee Wei (4S1) Wakil Pasukan Naiob Johan : ************************ 1. Lee Yin Jen (4S1) 2. Yeoh Chee Wai (4S2) 3. Ang Meng Guann (4S3)