Aerobic Dance Activity
14 Oct 2017 Low Chin Boon

AEROBIC DANCE ACTIVITY

On the 14th of October, SMJK Sam Tet organised an aerobic dance activity in conjunction with the National Sports Day in order to promote good health among the community. At 7.30 a.m., students and teachers all gathered at the school field. Ms. Goh Mei Lee and members of the Dance Club demonstrated a series of dances such as aerobic dance and Zumba. The zumba dance ended at 9 o'clock in the morning. Later, all the students conducted a Big Clean Up to clean their respective classes in order to create a more favorable atmosphere for the students to study. The event ended at 12 o'clock in the afternoon.

为了响应青年及体育部推广的国家运动日以及提升学生对身体健康的意识,三德国民型小学及中学于2017年10月14日在学校草场举办了“三德动起来“韵律舞运动。于上午7时30分,全体师生准时在草场集合。在我校舞蹈老师,吴韵凌老师以及一众舞蹈学会学员的带领下,全体师生大跳活力满满的热身操,韵律舞,尊巴有氧健身舞,场面热闹沸腾。韵律舞运动结束后,同学们回到各自的班级进行大扫除,以便打造一个舒适干净的学习环境。此活动于下午12时正式结束。

Hari Sukan Negara Peringkat Sekolah telah diadakan dengan jayanya pada hari Sabtu, 14 Oktober 2017 yang lalu. SMJK Sam Tet berganding dengan SJKC Sam Tet telah mengadakan sesi senamrobik dan zumba bertempat di padang sekolah bermula jam 7.30 hingga jam 9.30 pagi. Acara senamrobik dan zumba ini diterajui oleh guru penasihat kelab tarian, Cik Goh Mei Lee bersama 4 ahli kelab tarian. Acara yang dilangsungkan serentak di seluruh negara ini merupakan acara tahunan yang diperkenalkan oleh Kementerian Belia dan Sukan untuk membentuk warga negara yang sihat melalui aktiviti bersukan. Antara tetamu yang hadir adalah ahli-ahli Lembaga Pengelola Sekolah, serta Pengerusi dan AJK PIBG sekolah.Selesai acara senamrobik dan zumba, para pelajar kembali ke kelas masing masing dan menjalankan aktiviti gotong royong yang bermula jam 10.00 pagi. Setiap pelajar diminta membersihkan kelas dan sekitar kawasan sekolah. Acara gotong-royong ini tamat pada jam 12.00 tengah hari.

Resourcers: Wong Jowin (BI)
                             Low Chin Boon (BC)
                             Yong Mun Zheng (BM)