Pemberian Wang Bantuan Kepada Murid Tingkatan 1 Hingga 5
14 Jan 2015 Chong Kheng Loong

三德国中于2015年1月14日举办了一个拨款100令吉予所有本校中学生的活动,以实现政府在2015年财政预算案许下的承诺。当天11时30分(上午班)与5时正(下午班),学生们纷纷到指定的地点集合,等候家长的到来才得以领到援助金。得到援助金的同学被允许和家长们一同离开学校。

Pada 14 Januari 2015, SMJK Sam Tet telah memberikan bantuan persekolahan sebanyak RM100 kepada semua pelajar sekolah menengah seperti yang dijanjikan oleh kerajaan dalam bajet kewangan 2015.Aktiviti ini dimulakan pada pukul 11.30 pagi(sesi pagi) dan 5 petang(sesi petang).Murid-murid yang terlibat diarahkan untuk berkumpul di tempat yang ditetapkan untuk menunggu ketibaan ibu bapa supaya dapat memperolehi bantuan tersebut. Sesiapa yang telah mendapatkan wang diizinkan untuk pulang dari sekolah.

On 14th January 2015, SMJK Sam Tet distributed RM100 for every secondary school students as a schooling aid promised by the government in the 2015 finance budget. This activity starts at 11.30 a.m. (for morning session) and 5 pm(afternoon session) where students gather at different places awaiting their parents" arrival to get their money.All students were allowed to go home after retrieving their money.