Minggu ICT Perak 2005
11 Jul 2005

Sempena Minngu ICT Perak 2005, kerajaan Negeri Perak dengan kerjasama Jabatan Pelajaran Negeri Perak dan Sun Microsystem Sdn.Bhd menganjurkan "Anak Perak Youth Programme". Dalam program berkenaan satu pertandingan menyediakan dan mempersembahkan hasil-hasil dengan menggunakan ICT. Pertandingan berkenaan dibahagikan kepada 3 kategori iaitu: 1) kategori sekolah rendah 2) kategori sekolah menengah rendah 3) kategori sekolah menengah atas S.M.J.K. Poi Lam dipilih sebagai salah sebuah daripada 8 buah sekolah dalam kategori sekolah menengah rendah bagi pertandingan berkenaan. Pelajar-pelajar yang mewakili S.M.J.K. Poi Lam ialah: 1)Tai Yen Teng (3M) 2)Lee Chee Hao (3M) 3)Derek Soh (3M) 4)Chong Yin Shin (3M) En. Dharmalingam merupakan guru Pembimbing kepada 4 pelajar berkenaan. Pelajar-pelajar berkenaan perlu menyediakan 20 slide menggunakan perisian ‘open office’ dan tajuknya ialah “ kebaikan dan keburukan kafe siber di Perak kepada remaja”. S.M.J.K. Poi Lam telah menjadi Johan pertandingan dalam kategori sekolah menengah rendah. Syabas dan tahniah.