20 Jan 2022 School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN)

Syabas n Tahniah kpd Kelab Inovasi🎊🎉👏👍

Pertandingan: Pertandingan Inovasi Sains, Teknologi dan Kejuruteraan (PISTEK) 2022 Peringkat Kebangsaan

Penganjur: Kementerian Pendidikan Malaysia

Tarikh: 10-12/1/2022

Pencapaian: Tempat Ke-6

Pemenang: Cha Yee Hern (4S1), Chan Dong Tze (3A)

Guru Pembimbing:
Pn. Chung Sze Hui

Projek: Producing Microgreens as Nutritious Food In a Limited Space

Sebanyak 76 pasukan telah menyertai PISTEK di peringkat awal. Satu pasukan SMJK Heng Ee telah berjaya dipilih untuk ke pertandingan peringkat akhir (14 projek yang terbaik). Pasukan sekolah kita telah mendapat tempat ke-6 dan dipilih oleh KPM untuk mewakili Malaysia ke Regeneron ISEF (International Science and Engineering Fair) yang akan diadakan pada 8-13 Mei 2022 di Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat. Regeneron ISEF 2022 akan diadakan dengan cara hibrid, iaitu pertandingan gabungan fizikal dan atas talian.

Syabas!🎊👍🎉👏

ReplyForward