今天是阳历 2024 年 05 月 03 日 星期五 农历 三月月 廿五日

Upacara Penyerahan Bendera Malaysia
31/01/2010 • School Admin - SMJK AVE MARIA CONVENT (PERAK) • SMJK AVE MARIA CONVENT 圣母玛利亚国民型中学

UPACARA PENYERAHAN BENDERA MALAYSIA

TARIKH              : 22JANUARI 2010 ( JUMAAT)

MASA                 : 10.00 PAGI

TEMPAT             : DEWAN MOTHER PAULINE

SMJK AVE MARIA CONVENT, IPOH

7  ahli pasukan St. John Ambulans SMJK Ave Maria Convent akan mewakili Malaysia untuk menyertai Festival Belia Antarabangsa St. John Ambulans di Christchurch, New Zealand dari 25 Januari hingga 31 Januari 2010.

Satu upacara penyerahan bendera Malaysia telah diadakan di Dewan Mother Pauline, SMJK Ave Maria Convent.

Ketibaan Dif-dif tetemu

Penyerahan Bendera Sekolah oleh Pn. Chen Chiu Hiong, Pengetua SMJK Ave Maria Convent, Ipoh

Penyerahan bendera St John Ambulans Malaysia oleh Dato' Hj. Mohd. Zainal Abidin B. Hj. Abdul Kadir, Pemerintah Negeri, St. John Ambulans Malaysia, Negeri Perak

Penyerahan Bendera Malaysia oleh Tuan Haji Muhamat Roli Bin Haji Hassan, Timbalan Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Perak.

Lafaz janji kontijent Malaysia yang akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengharumkan nama Malaysia di antarabangsa.