今天是阳历 2024 年 05 月 12 日 星期日 农历 四月月 初五日

SM SUNG SIEW (CF) MAJLIS PELANCARAN PROGRAM ELITE SPM 2024 2024 年精英计划推介礼
26/04/2024 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • SM SUNG SIEW (CF) 双修国民型中学

2024 SPM 精英计划推介礼

日期:2024 4 27

时间 : 上午 10:00 - 上午 11:00

地点 : 双修中学舞台

学生要取得成功必须具备的要素之一就是积极的意志力。SPM精英计划是由辅导及咨询单位(UBK)负责的项目之一,旨在激励学生得以继续努力,以便日后能够取得优异的成绩。今年首轮选拔的SPM精英组共有50名中五学生,预计在即将到来的考试后,这个名单会再根据学生的成绩表现增加人数。 本校校长郭志远先生在致词时,展示2022SPM优秀学生名单的剪报,期望能启发现场所有学生和家长。此次典礼的开幕嘉宾,本校家教协会主席 Dr. Peter Jr Naintin 也向所有 SPM 精英学生分享他取得卓越成就的经验和技巧。希望通过这次计划能够进一步加强学生的学习动力,得以成功实现梦想。从而进一步提高学校的成绩。

双修长青,齐心迈进

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM ELITE SPM 2024
Tarikh : 27 April 2024
Masa : 10.00 pagi - 11.00 pagi
Tempat : Astaka SM Sung Siew (CF)

Salah satu elemen yang perlu ada dalam diri murid untuk mencapai kejayaan adalah motivasi yang tinggi. Program Elite SPM merupakan salah satu program yang dikelola oleh Unit Bimbingan dan Kaunseling (UBK) dalam usaha meningkatkan motivasi diri untuk terus berusaha agar mampu memperoleh keputusan yang cemerlang nanti. Seramai 50 orang murid tingkatan 5 telah terpilih dalam kumpulan elite SPM untuk pemilihan pertama tahun ini dan senarai ini dijangka bertambah mengikut prestasi semasa murid mengikut keputusan peperiksaan yang akan datang. Dalam ucapan, Encik Kwok Chee Yen, pengetua SM Sung Siew (CF) sempat menayangkan keratan akhbar senarai murid cemerlang SPM tahun 2022 untuk menjadi inspirasi kepada semua murid dan ibu bapa. Dr. Peter Jr Naintin, YDP PIBG yang merasmikan majlis ini pula sempat berkongsi pengalaman dan tips untuk mencapai kecemerlangan kepada semua murid elite SPM. Diharap dengan usaha ini mampu meningkatkan lagi motivasi agar dapat mencapai kejayaan yang diimpikan sekali gus meningkatkan lagi pencapaian sekolah.

"Sung Siew Forever, We Rise Together"
P01

May be an image of 1 person, newsroom and text that says "SUNGSIEN SekolahMenengah Sekolah Menengah Sung Siew (CF) Sandakan. ምሙ.-ጣ MAJLIS PELANCARAN PROGRAM ELITE SPM ಶಿ్ Dirasmikan oleh: 27 April 2024 10.00Pagi. 10.00 Pagi. Astaka, SM Sung Siew (CF) Dr. Peter Jr Naintin YDP YDPPIBGSMSungSiew( PIBG SM Sung Siew (CF)"