今天是阳历 2024 年 04 月 30 日 星期二 农历 三月月 廿二日

SM SUNG SIEW(CF) MAJLIS WATIKAH PERLANTIKAN KETUA KELAS DAN PENOLONG KETUA KELAS 双修中学正副班长就职典礼
26/03/2024 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • SM SUNG SIEW (CF) 双修国民型中学

双修中学正副班长就职典礼

双修中学于2024年3月25日(高中组)和3月26日(初中组)举办正副班长就职典礼。

就职礼在周会时间进行。此活动主要让全体师生见证2024/2025学年正副班长的就职典礼,增强被委任正、副班长的使命感和责任感。

郭志恩校长在致词时语重心长地鼓励正副班长应肩负起责任执行任务,协助老师维持班上的秩序。

Sekolah Menengah Sung Siew (CF) telah mengadakan Majlis Watikah Pelantikan Ketua Kelas dan Penolong Kelas pada 25 Mac (Blok Senior) dan 26 Mac (Blok Junior).

Majlis pelantikan ini  berlangsung semasa perhimpunan mingguan dijalankan. Majlis ini bertujuan untuk memberi peluang kepada semua murid dan guru menyaksikan majlis pelantikan ketua kelas dan penolong kelas bagi tahun persekolahan 2024/2025. Dengan ini, ketua kelas dan penolong ketua kelas yang dilantik akan mempunyai kesedaran dan tanggungjawab yang lebih tinggi terhadap amanah yang dipikul.

En.Kwoh Chee Yen, Pengetua SM Sung Siew menggalakkan ketua kelas dan penolong ketua kelas agar dapat melaksanakan tugas mereka dengan penuh tanggungjawab serta sentiasa membantu guru menjaga ketertiban dalam kelas. (W03)

"Sung Siew Forever, We Rise Together"