Selamat Bersara kepada Puan Lim Phaik Lean ~ 11/1/2022
20 Jan 2022 School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN)

Kpd semua guru n AKP:
Salam sejahtera.
Hari ini (11/1/2022) adalah hari persaraan cikgu Lim Phaik Lean.
Selamat Bersara n Selamat Hari Jadi kpd Cikgu Lim.

Ucapan ribuan terima kasih & setinggi-tinggi penghargaan atas sumbangan, pengorbanan &  jasa Cikgu Lim PL dengan sekolah SMJK Heng Ee selama ini.

Cikgu Lim PL mulai berkhidmat di Sekolah Heng Ee pada 1/1/2007. Beliau telah memberi perkhidmatan selama 14 tahun di sekolah HE.

Cikgu Lim PL seorang guru yg prihatin n komited n bertanggungjawab dlm Profesional Perguruan. Mendidik anak murid dengan penuh bertanggungjawab.

Menjejak kaki di Bidang Pendidikan mulai 1990.
Telah menceburi bidang Pendidikan selama 31 tahun sejak 1990.

Pernah berkhidmat di SRJK(C) Kwang Hwa Butterworth pada tahun 1990 - 1996.

Pernah berkhidmat di SRJK(C) Kwang Hwa Sungai Nibong pada tahun 1996 - 2006.

Pernah berkhidmat di SMK Aminuddin Baki, Perak pada tahun 2006 - 2007.

Pn. Lim PL menamatkan Sijil Perguruan Asas di Maktab Perguruan Tengku Ampuan Afzan pada tahun 1990.
Selepas itu, melanjutkan Pengajian Pendidikan Ijazahnya dari USM pada tahun 2006. Major dlm Pendidikan Seni Halus.

🎊Menjadi Ketua penasihat Badan Seni Pertunjukan Tarian sekolah kita. Membimbing Pasukan Kelab Tarian pelbagai Pertunjukan Konsert Sekolah n turut membawa pasukan Kelab Tarian Sekolah ke pertandingan n benchmarks di peringkat antarabangsa, kebangsaan n negari.

🎊Membawa pasukan Kelab Tarian sekolah kita ke negara China, Singapura, vietnam n Genting, KLdll
Pasukan Kelab Tarian menggondol banyak pingat emas di Peringkat antarabangsa, Kebangsaan n Negeri.

🙏🙏🙏
Jutaan terimakasih kpd cikgu Lim Phaik Lean yg banyak membantu dlm kutipan dermaan kebajikan kpd Konsert PIBG sekolah setiap tahun, lawatan ke rumah orang orang tua n Hari Kantin Sekolah dll.

Pn. Lim PL amat prihatin kpd kebajikan anak murid yg miskin.
Mencari alat alat perhiasan Tarian, pakaian tarian dll

💐🌸🌷Semoga Cikgu Lim PL bahagia & sihat2 selalu di samping keluarga tersayang.

Selamat bersara ,
 🙏🙏🙏
Jasa Pn. Lim PL dlm bidang pendidikan akan dikenangi selama lamanya oleh anak murid n guru guru sekolah.

🙏Saya wakil Pihak LPS,  PIBG n Bekas Alumni mengucapkan ribuan terima kasih atas sumbangan anda selama ini.

🌹Satu majlis persaraan akan dijalankan selepas dirancang oleh pihak sekolah selepas MCO Fasa2  n arahan masih tertakluk kpd SOP Covid-19 KPM n KKM.

💕Happy Retirement!💕
🌹Happy Birthday!! 🌹