恒毅创办人拿督余廉神父安息17周年纪念日
11 Sep 2021 School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN)

Kepada semua guru yg dihormati,
Hari ini 11 September, adalah hari peringatan kpd pengasas sekolah kita,  Dato' Rev. Father A. Julien yg ke -17.

Disebabkan penularan wabak Covid- 19 di Malaysia masih dalam situasi yang agak serius, maka Majlis Mengenang Jasa pengasas sekolah, Dato' Rev. Father A. Julien ke -17 tahun ini telah dijalankan dgn syarat mematuhi SOP yang agak ketat.

Jemaah Pengurus sekolah, PIBG, HEEPA dan Keempat-empat Sekolah Heng Ee telah menghantar wakil untuk menghadiri majlis ini dgn barisan pentadbir sekolah.

Jasa agung Dato' Father A Julien sentiasa dikenangi dan diteladani. Hal ini dikatakan demikian kerana dalam keadaan ekonomi kehidupan yang semakin menghimpit  ini, masih terdapat golongan yang sanggup menghulurkan bantuan, sama ada dari segi kewangan atau bantuan dalam bentuk gajet komunikasi untuk memastikan tiada pelajar yang keciciran dalam pelajaran.

Pihak sekolah ingin mengambil kesempatan ini untuk merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada mereka atas bantuan yang dicurahkan.🙏🙏🙏

今天, 9月11日是恒毅创办人拿督余廉神父安息17周年纪念日。

基于新冠疫情仍在肆虐,本校创办人拿督余廉神父安息十七周年追思会只能在严守防疫标准作业程序下低调进行。

恒毅董事会、家协、校友会及四校皆派代表出席追思会,献花敬礼缅怀神父。