今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

Bengkel Shell NXplorers Make A Thon 2023
20/05/2023 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • SM SUNG SIEW (CF) 双修国民型中学

今日本校在会议室举办Shell NXplorers Make A Thon 2023讲座会。本校共有12位学生和2位老师以及来自亚庇的教练一同参与。此讲座会的目的是清楚地讲述制作问题陈述的步骤和方法,制作原型的计划时间。此讲座会让学生感到非常有趣。此外,也可以帮助学生轻松制作原型,解决学生在团队中身心所面临的问题。

Bengkel Shell NXplorers Malaysia Make A Thon tahun 2023 telah diadakan pada 20 Mei 2023 di Bilik Gerakan SM Sung Siew (CF). Seramai 12 orang murid dan 2 orang guru serta Jurulatih En Jonathon Heng Kom Tim dari Kota Kinabalu telah menyertai bengkel tersebut. Bengkel ini adalah bertujuan untuk memberi pendedahan yang lebih jelas tentang langkah dan cara dalam menghasilkan pernyataan masalah, tempoh masa yang dirancang dalam menghasilkan  prototype kepada semua murid. Bengkel ini menyeronokkan murid. Justeru itu, bengkel ini dapat membantu murid menghasilkan prototype dengan mudah dan menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh murid baik dari segi mental atau fizikal dalam satu pasukan.  (S06)