今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

BENGKEL PEMBIMBING RAKAN SEBAYA (PRS)/ 同侪辅导员座谈会
13/05/2023 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • SM SUNG SIEW (CF) 双修国民型中学

本校于2023年5月13日成功举行同侪辅导员座谈会。此座谈会的目的是让所有辅导员掌握为其他朋友进行辅导的基本技能。此外,所有同侪辅导员也有机会学习管理学校活动。希望所传授的知识可以帮助所有参与者履行他们作为学校同伴导师的职责。

Tahniah kepada semua ahli PRS yang berjaya menghadiri Bengkel PRS 2023. Objektif keseluruhan bengkel ini adalah untuk melengkapkan semua ahli PRS dengan kemahiran-kemahiran asas dalam menjalankan sesi bimbingan kepada rakan-rakan lain di sekolah. Selain itu, semua PRS juga diberi peluang belajar dalam hal pengurusan majlis atau program di sekolah. Semoga ilmu yang telah dicurahkan dapat membantu semua peserta dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai Pembimbing Rakan Sebaya di sekolah. Bengkel disudahi dengan Majlis Perasmian Penutupan yang dikelola sepenuhnya oleh semua ahli PRS dengan bimbingan daripada Guru Bimbingan dan Kaunseling (GBK).