今天是阳历 2024 年 04 月 20 日 星期六 农历 三月月 十二日

HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT SEKOLAH 校际全国运动日[31.10.2018]
31/10/2018 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) • SMJK CHUNG HWA TENOM 丹南中华国民型华文中学

Hari Sukan Negara Peringkat Sekolah telah diadakan pada 31 Oktober 2018 selaras dengan hasrat Kementerian Belia dan Sukan menjadikan Malaysia sebagai sebuah ‘Negara Bersukan’. Hari Sukan Negara amat penting untuk menerapkan amalan gaya hidup cergas dan aktif dan pada masa yang sama dapat membantu menurunkan kadar penyakit kronik dalam kalangan rakyat Malaysia.

本校于20181031日举行了校际全国运动日。这项活动是为了支持与响应青年与体育部让马来西亚成为‘运动国’的意愿。本校进行了许多有趣的活动,详情如下:

Beberapa aktiviti telah dijalankan sepanjang hari sukan tersebut. Antaranya ialah senamrobik dan permainan kecil / sukan rakyat yang dikendalikan oleh setiap unit sukan dan permainan seperti Servis Challenge, Top Scorer, Bowling Botol Air, Gelang Getah, Rampanau, Street Futsal, Ping Pong Rally, Bola Petanque, Ting-ting dan Batu Seremban.