今天是阳历 2024 年 04 月 26 日 星期五 农历 三月月 十八日

13.02.2018 - PESTA ANG PAU 2018 戊戌年新春联欢会
13/02/2018 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) • Filed Under 文件存於 school activity • SMJK CHUNG HWA TENOM 丹南中华国民型华文中学

Pesta Ang Pau Tahun 2018 telah diadakan dengan penuh kemeriahan pada 13 Februari 2018. Perasmi Pesta Ang Pau ialah Encik Ng Tet Hau JMN, selaku Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah. Turut hadir bersama terdiri daripada Encik Chin Vui Min (Wakil Pengerusi PIBG), Encik Tan Poh Hing (Pengerusi Alumni), Encik Jain Linton (Pengurus Taman Pertanian Sabah), AJK-AJK LPS, AJK-AJK PIBG dan Ahli-ahli Kelab Rotary.

Beberapa aktiviti telah diadakan sempena Pesta Ang Pau 2018. Antaranya terdiri daripada Reka Cipta Kad Tahun Baharu Cina, Hiasan Kelas Bertemakan Tahun Baharu Cina, Menulis Kaligrafi Cina (1 Perkataan) setiap murid di Kelas, Menulis Kaligrafi Cina (14 Perkataan) Kategori Terbuka di Gelanggang Bola Keranjang, Tarian Singa, Persembahan Gendang Cina, Tarian Tradisional Cina, Drama, Nyanyian Solo, Nyanyian Berkumpulan, Aktiviti Bersama Staf SMJK Chung Hwa dengan tetamu jemputan dan sebagainya.

丹南中华国民型华文中学于本月十三日举办新春联欢会,并由本校董事长黄徳孝县议员支持,当天出席此联欢会有家协代表陈伟民先生,校友会主席陈鹏轩先生,沙巴农业公园经理再英林东先生,场面非常热闹。

这次的新春联欢会有举行多项活动比赛,例如制作创意贺年卡,各班新年装饰,挥春(单字各班进行,对联公开式于篮球场进行 )。当天除了有舞狮、二十四节令鼓表演,还有学生呈现的传统舞蹈与歌唱、教职员互动游戏让大家分享到农历新年的气氛,节目于上午十一时四十五分圆满结束,贵宾与教职员移步至会议室享用新年午餐。