今天是阳历 2024 年 04 月 18 日 星期四 农历 三月月 初十 日

Assembly (Week 1)
03/01/2017 • Cheng Wei Lun • Filed Under 文件存於 assembly • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 3rd of January 2017, a short assembly was held in the school hall. The assembly started with the singing of national, state and the "Perak Excellent" anthem. After the prayer, our principal Mr Lau Swee Mun was invited to deliver his speech. Then, Mr Lee Swee Meng was promoted and he was handed the new appointment letters. The assembly was ended by the singing of school anthem.

我校于2017年1月3日在本校礼堂进行周会。周会以国歌,州歌及Perak Excellent作为开幕。祈祷仪式结束后,刘瑞文校长被邀请上台致词。之后,刘瑞文校长颁发升职文凭给李瑞明老师。最后,同学们唱校歌,周会便圆满结束。

Pada pagi 3 Januari 2017 telah berlangsung sebuah perhimpunan rasmi di dewan sekolah. Perhimpunan ini dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku, lagu rasmi negeri Perak serta lagu Perak Excellent. Selepas doa, Tuan Pengetua En. Lau Swee Mun dijemput untuk memberi ucapan. Dalam ucapannya, Tuan Pengetua mengalu-alukan kedatangan pelajar serta guru dalam sesi persekolahan yang baru ini. Seterusnya, Tuan Pengetua dijemput untuk menyerahkan watikah kenaikan pangkat kepada En. Lee Swee Meng. Perhimpunan berakhir dengan nyanyian lagu sekolah.

Photographer: Cheng Wei Lun
Resourcer: Ong Gay Ee