今天是阳历 2024 年 04 月 20 日 星期六 农历 三月月 十二日

Confucius Cup essay writing competition 2016
16/10/2016 • Cheng Wei Lun • Filed Under 文件存於 Confucius Cup essay writing competition 2016 • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

Our school participated in the Confucius Cup essay writing competition earlier this year. 123 students received high awards, 4 of them received Writing Expert awards and 1 of which was awarded the Highest Honor for Confucius Cup.

With his essay entitled "Unforgettable Tears", Meng Dong Le had his essay awarded the Highest Honor in Confucius Cup for the first time in school. Meanwhile, with their neat writing, Toh Shuai Ting, Adrian Ho Meng Wai, Chong Kei Nyien and Lee Tong Ming were awarded the Writing Expert award.

Mr Lau Swee Mun praised the Chinese subject teachers for being hard working on teaching and encouraging students to submit their essays. At the same time, he encouraged students to improve their writing in literature.

三德中学在今届孔子杯全球作文大赛中,共有123位学生荣获大奖,其中1位同学获得最高荣誉孔子文学奖,另外4位同学荣获书写能手奖,勇破历年纪录。

初中组的明东乐同学,脱颖而出,以《难忘的眼泪》被选中,他同时也是首位夺得了最高荣誉孔子文学奖的三德学生,羡傲他人。除此之外,一向以字体端正整齐,被共认的书写能手同学杜帅铤,何铭伟,张启贤和李同明,在孔子杯大赛中不负众望,实至名归,荣获书写能手奖,值得赞赏。

校长刘瑞文力赞华文科教师,鞠躬尽瘁,鼓励及教导学生写作投稿,才获得如此卓越的成绩;同时,刘校长也祝贺及劝勉学生更上一层楼,积极展现他们的文学才华,热忱于文学创作,写出更多极品文章。

Sekolah kita telah menyertai dalam pertandingan menulis karangan Piala Confucius pada awal tahun ini. Terdapat 123 pelajar yang dianugerah anugerah tinggi, dimana 4 orang pelajar diberi anugerah Pakar Penulis dan 1 orang pelajar diberi anugerah tertinggi dalam Piala Confucius.

Menerusi karangan bertajuk "Air mata yang tidak dapat dilupakan", Meng Dong Le telah diberi anugerah tertinggi bagi Piala Confucius pertama sekali bagi sekolah. Toh Shuai Ting, Adrian Ho Meng Wai, Chong Kei Nyien dan Lee Tong Ming pula menulis karangan dengan kemas dan dianugerah Pakar Penulis.

Tuan Pengetua En Lau Swee Mun memuji guru subjek Cina sekolah kita dalam mengajar dan mendorong pelajar untuk menulis karangan. Pada masa yang sama, beliau menggalakkan pelajar untuk meningkatkan kemahiran penulisan mereka agar mempersembahkan kemampuan mereka dalam bidang kesusasteraan.

Photographer: Mok Wing Heng and Yoong Zhe Qing
Chinese resource by Pn Lee Sau Lan (Edited)
Resource: Cheng Wei Lun