今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

Visit from SMJK Sacred Heart
13/08/2016 • Cheng Wei Lun • Filed Under 文件存於 Visit from SMJK Sacred Heart • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 13th August 2016, SMJK Sacred Heart from Pulau Pinang visited us. Their arrival was welcomed by a lion dance. The Principal of SMJK Sacred Heart, Mr. Ong Bun Kian said they admire our school’s achievements. That is why they are learning from us. Mr Tan Sin Cheong, their Senior Assistant also praised our school’s teachers for being friendly. Mr Lau Swee Mun stated that the visit by SMJK Sacred Heart was an honor to our school.

由槟岛浮罗山背圣心中学校长王文娟率领一行36位由3大民族组成的老师团,于今早莅临三德中学进行交流会,并受到校方以醒狮和舞龙表演以示热烈欢迎。王文娟校长表示圣心中学老师团是慕名而来。他们来这里是为了参观及考察三德中学在各项领域卓越表现,以及其完善的运作过程,并从中学习。陈信錩副校长也称讃了老师们给予的热情招待,让他觉得非常有亲切感。
三德中学铜乐队也展现了他们淋漓尽致的演艺,载歌载舞,演奏二首轻松活泼的“给我一个吻”和“海阔天空”,让长途跋涉的圣心中学老师团能尽情地享受。 三德中学刘瑞文校长表示,圣心中学考察团来三德中学进行访问考察、分享心得,是三德的光荣。校方也以茶点招待圣心中学老师团。

Sekolah SMJK Sacred Heart dari Pulau Pinang telah mengunjung ke sekolah kita pada 13 Ogos untuk menjalankan sesi pergaulan. Kedatangan mereka disambut dengan meriah oleh tarian singa dan naga yang dipersembahkan oleh persatuan Wushu sekolah kita. Pengetua SMJK Sacred Heart, En. Ong Bun Kian mengatakan bahawa mereka amat mengagumi dengan pencapaian sekolah kita. Dengan ini, mereka ingin mengaji dan mempelajari cara sekolah kita untuk melatih pelajar yang cemerlang dalam pelbagai aktiviti kokurikulum. Penolong Kanan Pentadbiran SMJK Sacred Heart, En. Tan Sin Cheong juga memuji guru sekolah kita yang melayan mereka dengan mesra.
Di samping itu, pancaragam sekolah kita telah mempersembahkan dua buah lagu yang merdu disertai oleh tarian yang menarik untuk menghiburkan para tetamu. Pengetua cemerlang SMJK Sam Tet, En. Lau Swee Mun telah menyatakan bahawa kedatangan SMJK Sacred Heart untuk menjalankan pengajian dan pergaulan merupakan kebanggaan sekolah. Pihak sekolah juga menjemput mereka dengan jamuan ringan.

Chinese article by Pn. Lee Sau Lan
Photographer: Cheng Wei Lun