今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

School Assembly on 20th of June 2016
20/06/2016 • Yong Mun Zheng • Filed Under 文件存於 School Assembly on 20th of June 2016 • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On the 20th of June 2016, our school held an assembly at the school hall. Firstly, trophies were presented to classes 3C1, 4S1, 5S4, L6F1 and 6AB2 on being the tidiest class last week. After that, certificates of appreciation were given to teachers involved in the blood donation campaign. The teachers were Mr Liew Chee Ming, Madam Jacqueline J. Jacob, Ms Ong Siew Eng, Ms Mithra Rajandran and Mr. Selva Nathan. Next, certificates and trophies presentation were given to a student from class 5S1 named Leong Mun Chong who had won a gold medal in Chinese essay competition at national level. Then, trophies and certificates were given to 6 students who won in the match of a taekwondo competition. After that, a student named Chan Xin Hong successfully got third placing in the tennis championships and given medal. In addition, certificates were bestowed to all major subject interpreter in PT3 to our school teacher by Mr.Lau Swee Mun. The assembly ended after our school anthem.

在2016年6月20日,我校三德中学猶如往常般在文常礼堂举行周会。这场周会在早上进行。首先,同学们立正唱国歌,州歌以及“Perak Excellent”。祷告仪式后,大会颁发课室整洁奖给3C1, 4S1, 5S4, L6F1 和6AB2。接着大会颁发奖状给5位有份参与捐血活动的老师—廖志明老师,杰奎琳老师,王秀莹老师,米特拉老师以及西华纳登老师。然后一位来自5S1的梁文聪同学因在全国华文诗歌比赛中获得全球总冠军并获得了由学校颁发的奖状和奖杯。本校也有7位学生在跆拳道比赛中成功胜出,他们也因此获得了奖状和奖杯。接下来,有一位名为陈心童的同学也在MSSD网球锦镖赛中勇夺第三名。最后,三德中学卓越校长,刘瑞文校长颁发
了荣誉证书给所有中三评估考试各科目的负责老师。唱完校歌后,周会便圆满结束。

Pada 20 Jun 2016 pagi, sekolah kita telah mengadakan perhimpunan di dewan sekolah seperti biasa. Perhimpunan ini bermula dengan nyanyian lagu Negaraku dan Negeri Perak serta Perak Excellent. Seterusnya, kelas 3C1, 4S1, 5S4, L6F1 dan 6AB2 telah disampaikan piala kerena menang dalam pertandingan kebersihan. Kemudian, sijil penghargaan diberi kepada lima orang guru yang melibatkan diri dalam kempen derma darah. Antaranya ialah Encik Liew Chee Ming, Pn Jacqueline J. Jacob, Cik Ong Siew Eng, Cik Mithra Rajandran dan Encik Selva Nathan. Seterusnya, penyampaian piala dan sijil kepada seorang pelajar dari kelas 5S1 yang bernama Leong Mun Cong yang telah berjaya mendapat kejohanan dalam pertandingan penulisan esei bahasa cina pada peringkat kebangsaan. Selain itu, piala dan sijil telah diberi kepada 7 orang pelajar yang menang dalam pertandingan
Taekwondo serta seorang pelajar yang bernama Chan Xin Hong yang berjaya mendapat tempat ketiga dalam memperjuangkan Kejohanan MSSD Tenis. Di samping itu, Pengetua Cemerlang SMJK Sam Tet ,Encik Lau Swee Mun telah menyampaikan sijil perlantikan kepada semua ketua pentaksir sekolah bagi PT3. Perhimpunan ini ditamatkan dengan nyanyian lagu sekolah.

Photographer: Lee Yu Xiong and Chong Chun Keat
Resource: Aw Yong Kang and Chua Lit Wei