今天是阳历 2024 年 03 月 28 日 星期四 农历 二月月 十九日

SE[2016/11] YE Achievers' Workshop
19/06/2016 • School Admin - SMJK PHOR TAY (PENANG, GEORGETOWN) • SMJK PHOR TAY 菩提国民型华文中学

Tajuk : Young Enterprise Achievers’ Workshop 2016

Anjuran : AMCHAM Malaysia, First Solar Malaysia Sdn. Bhd. dan Universiti Sains Malaysia

Tarikh : 2 Mac 2016

Masa : 8.15 am – 5.00 pm

Tempat :Dewan Utama Pelajar, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang

Pelajar didedahkan dengan peranan dan tanggungjawab setiap ahli lembaga pengarah dalam sesebuah

syarikat pengeluaran.

(1)     Peserta terdiri daripada 3 kumpulan.  Setiap kumpulan terdiri daripada 8 orang pelajar.

(2)     Pada sesi pertama, peserta didedahkan dengan peranan dan tanggungjawab setiap ahli lembaga pengarah. Setiap kumpulan dikehendaki menubuhkan syarikat masing-masing dan melantik ahli lembaga pengarah.

(3)     Pada sesi petang, setiap kumpulan dibekalkan dengan bahan-bahan untuk pembinaan produk, senarai harga bahan dan lain-lain dokumen yang diperlukan.  Setiap kumpulan dikehendaki memulakan proses pengeluaran produk dari peringkat permulaan sehingga ke peringkat terakhir iaitu produk dijual kepada pembeli.