今天是阳历 2024 年 03 月 29 日 星期五 农历 二月月 二十日

Third day of enrolment for the lower six students
06/05/2016 • Lai Kok Lee • Filed Under 文件存於  Third day of enrolment for the lower six students • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On the 6th of May 2016, for lower six students programme advises were given by our discipline teachers, Mr Selva Nathan a/l Kulan Daivelu and Mdm Thanaletchumi a/p Selvam. Next, a strength building session was organized. This session includes video playing and activities such as Sam Tet Got Talent IV, which involved four groups of students. After that,the students were being briefed on the introduction of school curriculum by Mdm Ellis Beninal a/p Koilpillai , Mdm Etron a/p D.A. Alexander dan Mr Wong Mook Cheong. A short talk about the results of previous Form 6 students were presented by Mr Kang Chian Hong .The school facilities(library) was also introduced by Mdm Liew Siew Mei. At 12 p.m., the students were distributed to their classes respectively by their form teachers. They were then led by their form teachers to their respective classes for cleaning up and table arrangements. At the same time, the arrangement of class exchange was settled . The school dismissed at 1.40 p.m.

我校于2016年5月6日进行了一连串的中六生迎新活动。此活动连续进行了三天。此活动由纪律顾问老师,西华纳登先生和丹娜女士为学生们给予一些纪律上的意见开始 。 过后,校方播放了一些激励影片和举办了一项才艺活动。校方也安排了中六老师,爱丽丝女士,艾德兰女士和黄木昌先生为学生讲解一些中六的基本资料。 江建鋐老师也为学生们分析了历年来中六生的成绩。刘秀美女士也为学生们介绍了学校图书馆。 中午12时,学生被分派至各班级。在班导的带领下,学生们回到了各自的课室进行清理工作和排座椅。活动于下午1.40时结束。

Pada 6 Mei 2016, Program Orientasi Pelajar Tingkatan Enam Bawah 2016 telah dijalankan seperti biasa sesungguhpun program ini telah dijalankan selama 3 hari. Majlis dimulakan pada pukul 7.30 pagi dengan semakan disiplin pelajar oleh guru disiplin iaitu Encik Selva Nathan a/l Kulan Daivelu dan Puan Thanaletchumi a/p Selvam. Seterusnya, program sesi bina semangat telah dijalankan. Sesi ini merangkumi penayangan video dan pelaksanaan aktiviti "Sam Tet Got Talent IV" yang melibatkan 4 kumpulan. Selepas waktu rehat, taklimat tentang pengenalan kokurikulum sekolah, pengurusan kokurikulum Tingkatan 6, unit perkhidmatan Tingkatan 6 diberikan oleh Pn. Ellis Beninal a/p Koilpillai, Pn. Etron a/p D.A. Alexander dan Encik Wong Mook Cheong. Di samping itu, taklimat tentang penilaian kokurikulum T6 diberikan oleh Encik Kang Chian Hong dan juga penjelasan tentang kemudahan pusat sumber sekolah diberikan oleh Puan Liew Siew Mei. Pada pukul 12 petang, peruntukan kelas Tingkatan 6 Bawah telah diumumkan dan guru-guru tingkatan berkenaan juga diperkenalkan kepada semua pelajar. Selepas itu, semua pelajar Tingkatan 6 Bawah juga masuk ke kelas masing-masing diiringi oleh guru tingkatan dan pembersihan serta penyusunan tempat duduk di dalam kelas telah dijalankan. Pada masa yang sama, pengurusan pertukaran jurusan pelajaran juga dijalankan. Pada pukul 1.40 petang, semua pelajar diminta pulang ke rumah .

Resource : Brenda Lee Kar Mun & Ooi Jia Hui

Photographer : Liew Jin Ming