今天是阳历 2024 年 03 月 29 日 星期五 农历 二月月 二十日

Contributions and Donations to Our School SMJK Sam Tet
18/01/2016 • Kok Jing Shun • Filed Under 文件存於 Contributions and Donations to Our School SMJK Sam Tet • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 18 January 2016, SMJK Sam Tet had the assembly as usual. After singing national anthem, the assembly started off with a speech by our principal, Mr.Lau Swee Mun. In his speech, he represented all the teachers and students to thank the respective organisations and individuals gratefully on their contributions and donations to the school. After that, a cheque presentation was conducted. Mr. Sam Mah, from Kim House Tiling&Sanatary SDN. BHD., contributed a RM2250.00 of lion head to our school’s Wushu Club. Besides, the Sam Tet Alumni Team (STAR), also purchased a lion head worth RM2250.00 for our school’s Wushu Club. As to the programme “No Child Is Left Out”, Dr. Cheah Keen Hoe donated RM2500.00 to the PIBG. In addition, a water dispenser worth RM 3300.00 was contributed by Mr. Vincent Tay to the school’s Staff Club. Other than that, L3 Foundation donated RM25000.00 as “Financial Assistance For Needy Students” to PIBG. As we know, 17 students will receive RM150.00 sponsored by L3 Foundation for a total of 10 months. Next, 5 laptops and RM12000.00 were donated by STOBA to our school. The laptops were presented to the Form 6 teachers in order to improve the teaching and learning process as well as to assist 6 students from our school in their schooling days. Last but not least, PIBG donated 5 laptops and desktops and RM18550.00 to our school.

本校于2016年1月18日邀请了三大机构理事在本校礼堂进行支票移交仪式。
马强森先生代表Kim House Tiling & Sanitary有限公司捐赠价值2千500令吉的醒狮头予三德中学舞狮团。Michael Tan及陈思俊先生代表Sam Tet Alumni Representative(STAR)捐赠价值2千500令吉的醒狮头予三德中学舞狮团。谢建豪医生捐献2千500令吉予三德中学家教协会作为“一个不能少”计划的开销用途。郑轕强先生捐赠价值3千300令吉的滤水器予教员使用。由3位热心教育人士所组成的组织L3机构捐献2万5千500令吉予三德中学作为贫寒子弟求学用途。三德校友会也捐赠5部手提电脑予三德中六教员使用,同时也捐献6千令吉作为贫寒子弟求学用途。三德中学家教协会也捐赠共值1万8千500令吉的5部手提电脑及5部桌型电脑予三德中学教员们使用。
刘瑞文校长在致词中表示,他代表三德中学全体师生向各界人士对本校的鼎力支持致以万二分的谢意。

Pada 18 Januari 2016(Isnin) ,SMJK Sam Tet telah menjalankan perhimpunan mingguan di dewan sekolah.Hari ini sekolah kita telah menjemput para tetamu khas untuk menghadiri perhimpunan ini dan menjalankan pertunjukan derma dan sumbangan oleh organisasi masing-masing dan individu.Perhimpunan ini dimulakan dengan ucapan Pengetua Cemerlang Sekolah kita En. Lau Swee Mun.Beliau juga mewakili semua pelajar dan cikgu untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua penderma.
Di samping itu,pertunjukan cek telah dijalankan.Pertama,Encik Sam Mah daripada Kim House Tiling&Sanatary Sdn. Bhd. telah menyumbangkan sebuah kepala singa yang berharga RM2,250 kepada Kelab Wushu.Selain itu,Sam Tet Alumni Representative(STAR)juga menyumbangkan sebuah kepala singa yang berharga RM 2,250 kepada Kelab Wushu.Seterusnya, Dr.Cheah Keen Hoe juga menyumbangkan RM2,500 untuk PIBG sekolah kita supaaya program "NO CHILD IS LEFT OUT"dapat dijalankan dengan lancar.Selepas itu,sebuah dispenser air yang berharga RM3,300 telah diderma daripada Encik Vincent Tay kepada School Staff Club.Tambahan pula,L3 foundation berkhidmat sebagai "Financial Assistance for Needdy Students" telah mengalih cek yang berharga RM25,500 kepada PIBG. 17 orang pelajar juga dapat RM150 bagi 10 bulan .Selain itu ,5 buah komputer riba yang bernilai RM12,000 dan cek yang sebanyak RM6,000 telah diberi kepada guru-guru tingkatan 6 daripada STOBA. Akhirnya, 5 komputer riba, 5 desktops dan cek yang bernilai RM18,550 telah diberi kepada sekolah kita oleh PIBG .Perhimpunan ini berakhir pada pukul 8:45am dengan nyanyi lagu sekolah. Semua tetamu khas dan para wartawan juga dijemput untuk menikmati makanan yang disediakan di Kafe Sam Tet.

Resource: Hew Gong Qi, Chia Tze Teng, Lai Kok Lee

Photographer:Michael Chong Chun Keat, Yoong Zhe Qing, Lee Yu Xiong