PESTA ANGPAU TAHUN 2020 庚子金鼠年新春联欢会 [22.01.2020]
29 Jan 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Pesta Angpau Tahun 2020 SMJK Chung Hwa Tenom telah diadakan dengan meriah pada 22 Januari 2020. Pesta Angpau telah dirasmikan oleh  Encik Ng Tet Hau J.M.N., Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah (LPS), turut hadir bersama ialah AJK LPS dan Encik Chew Eng Soon, Timbalan YDP PIBG dan AJK PIBG. Pelbagai aktiviti telah diadakan pada hari tersebut iaitu Pertandingan Tulisan Kaligrafi, Persembahan Tarian Singa dari  ‘Da Bo Gong Miao’ dan ‘Yang Da Bo Gong Miao’, Persembahan 24 Gendang Cina, Persembahan Tarian Cina dan Tarian Melayu ‘Tarian Zapin Asli Johor’, Persembahan Nyanyian Solo dan Nyanyian Kumpulan, dan diselitkan juga aktiviti-aktiviti permainan antara guru dan murid dan tetamu jemputan.

丹南中华国民型华文中学在2020年1月22日举行一个新春联欢会。我们很荣幸能邀请到本校董事长黄德孝先生为这新春联欢会主持开幕。当天董事们与家协副主席邹恩顺先生及家协委员前来与我们一同欢庆新春联欢会。当天进行很多活动如写对联比赛、杨太伯公庙的舞狮、大伯公庙舞狮、二十四节铃鼓、丹中舞狮、华族舞蹈、马来舞蹈、独唱、合唱及大合唱。此外,还穿插师生及贵宾们的互动游戏。