PROGRAM PEMBANGUNAN MAJALAH SEKOLAH DIGITAL (E-MAJALAH) TAHUN 2018 。 2018年学校电子杂志制作课程 [04.10.2018]
10 Oct 2018 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Program Pembangunan Majalah Sekolah Digital (E-Majalah) Peringkat Negeri Sabah Tahun 2018 merupakan anjuran Jabatan Pendidikan Negeri Sabah bersama Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (MCMC). Program ini telah diadakan pada 04 Oktober 2018 di Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Sabah, Penampang Sabah. SMJK Chung Hwa Tenom  telah menghantar seorang wakil pelajar  bernama Kennewell Yap diiringi oleh Encik Wong Jing Kae untuk menyertai program tersebut.

Program ini merupakan inisiatif MCMC dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk memberi pendedahan teknologi maklumat & komunikasi (ICT) kepada pelajar dan guru dan untuk meningkatkan kreativiti dan inovasi melalui penerbitan digital.

Kennewell Yap telah memenangi pertandingan E-Majalah Terbaik dan meraih Tempat Pertama dalam pertandingan tersebut.

本校于2018年10月4日派出了一名学生和老师参加2018年学校电子杂志(E-MAJALAH)制作课程。此课程是由沙巴州教育厅和大马通信与多媒体委员会(MCMC)联合主办。Kennewell Yap在这个课程中取得了优越的成绩并脱颖而出获得最佳杂志奖(第一名)。