KEM MOTIVASI SPM 2018 。 SPM 激励营 [21-22.07.2018]
23 Jul 2018 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Kem Motivasi SPM 2018 telah diadakan pada 21 – 22 Julai 2018 bertempat di SMJK Chung Hwa Tenom. Penceramah yang dijemput ialah Encik Khairul Anwar Bin Rosnan dari Recaliph Consultancy, Kuala Lumpur.

Program motivasi ini diadakan adalah untuk menyuntik semangat baru kepada pelajar Tingkatan 5 yang akan menduduki peperiksaan SPM yang bakal menjelang pada akhir tahun ini. Program ini dijalankan juga dengan harapan dapat menanam sikap positif, meningkatkan keyakinan diri, beramanah, berkesungguhan dalam pelajaran dan membantu pelajar meneroka potensi diri.

Aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan sepanjang kem motivasi tersebut adalah ‘Ice Breaking’, ‘Vision Board’, ‘Motivation’, 3 Teknik Belajar, Kecenderungan Diri dan Pilihan Saya.

本校于2018年7月21日至22日进行了2018年SPM 激励营。此活动邀请了Khairul Anwar先生作为讲员。此活动进行的目的是为了灌输积极态度、增强学生的自信心、及帮助学生发觉自己的潜力。