KEMPEN SAYANGI BUKU TEKS 珍惜贷书课本运动 [07.05.2018]
07 May 2018 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Kempen Sayangi Buku Teks telah dilancarkan pada 07 Mei 2018 semasa perhimpunan rasmi. Kempen Sayangi Buku Teks merupakan aktiviti yang julung kali diadakan di sekolah SMJK Chung Hwa. Kempen ini diadakan bagi menyahut seruan Bahagian Buku Teks dalam melaksanakan kempen penjagaan buku teks di sekolah sebagai salah satu langkah memupuk sikap menyayangi dan menjaga buku teks untuk kegunaan generasi seterusnya.

Beberapa aktiviti akan dijalankan sepanjang minggu ini, antaranya adalah kuiz spontan, klinik buku teks dan kaunter aduan, pertandingan mencipta penanda buku, spot check buku teks, dan pertandingan kelas penyayang buku teks.

本校于5月7日推介珍惜贷书课本运动。