SMJK KATHOLIK MELAKA

KECEMERLANGAN SPM

Bahasa Inggeris 2015

1.0  Pengenalan:

Pelajar yang berada di peringkat sekolah menengah merupakan golongan remaja yang akan menghadapi banyak cabaran antaranya menghadapi peperiksaan SPM. Peperiksaan awam ini akan menentukan arah tuju mereka selepas tamat persekolahan nanti. Maka mereka perlu membuat persediaan yang rapi supaya lebih yakin dalam menghadapi peperiksaan tersebut. Oleh itu, program kecemerlangan SPM seperti ini adalah sangat diperlukan.

2.0  Matlamat: Menerusi program ini para pelajar dapat:-

1. Mengetahui dengan lebih teliti akan kepentingan peperiksaan SPM khususnya Bahasa
    Inggeris dalam sistem pendidikan kita.

2. Membuat persiapan yang lebih  rapi dari segi mental dan fizikal bagi menghadapi peperiksaan Bahasa Inggeris peringkat SPM.

3. Memotivasikan pelajar agar lebih serius dalam proses persiapan menghadapi peperiksaan.
      3.0  Objektif
      Selepas program ini diharapkan para pelajar dapat:

1. Menentukan matlamat yang ingin dicapai dalam peperiksaan yang mereka duduki
    berdasarkan arah tuju yang mereka inginkan.

2. Membuat perancangan dalam membuat ulangkaji.

3. Menguasai teknik menjawab soalan Bahasa Inggeris peringkat SPM yang sesuai dengan kebolehan mereka.

4.0  Kumpulan Sasaran

Calon SPM tahun 2015 (70 pelajar terpilih)

5.0  Tarikh, Tempoh masa dan Tempat

Tarikh: 17 Mac 2015