SMJK KWANG HUA

巴生光华国民型华文中学
诚 勤 俭 毅

Majlis Unggun Api 2007 Pandu Puteri
02 Jul 2007 School Admin - SMJK Kwang Hua (SELANGOR, KLANG) 文件存於 Filed Under pandu puteri

Pada 2 Jun 2007 yang lalu, seramai 26 ahli Persastuan Pandu Puteri Ke-5 dan Unit Renjer Ke-13 telah menyertai Majlis Unggun Api yang berlangsung di SMK Bercham, Ipoh. Majlis Unggun Api ini relah dianjurkan oleh Shiang Yang Open Troop. 5 pasukan daripada ahli Pandu Puteri kamni telah mengambil bahagian daloam 3 kategori pertandingan, iaitu pertandingan masakan moden, pertandingan masakan rimba, dan juga pertandingan semaphore.

Pandu Puteri SMJK KwangHua telah berjaya memenangi acara-acara seperti berikut:

Pertandingan Masakan Moden:  Johan

Lee Yuan Teng 5S6

Lee Xibn Yu 5A1

Christine Lim 5A2

Tan Yin Scene 2A

Tempat naib Johan dimenangi oleh pelajar-opelajar sesi petang.

Pertandingan masakan rimba  -   naib Johan

Low Pei Han 4s4,

Poa Chooi Voon 4S5,

Goh Faang Ling 3A,

Ong Siew Ying 3Q

Pertandingan semaphore   -  Johan

Ng Hui Sin 5S2

Tan Wei Wei 5S3

Lee Boon Yee 5S3

Chiam Mei Jee 5S3

Perkara yang paling membanggakan ialah Pasukan Pandu Puteri SMJK Kwang Hua telah berjaya memenangi tempat Johan Keseluruhan dalam Majlis Unggun Api ini.

Selain daripada itu Pasukan Pandu Puteri sekolah ini telah menyertai satu lagi aktiviti Majlis Unggun Api yang berlangsung di SMK Sri Sentosa, Kuala Lumpur pada 14 April 2007 yang lalu , pasukan ini juga mendaapat anugerah Penyokong Terbaik iaitu The Best Supporter.

Syabas dan tahniah kepada kumpulan ini.