SMJK SAN MIN
BERDISIPLIN BERBUDI BERBAKTI

新闻与事件 News and Events -学校新闻 School News

Majlis Pelancaran Minggu Kasih Sayang
10 May 2014 School Admin - SMJK SAN MIN (PERAK, TELUK INTAN)

Minggu kasih sayang dilancarkan sepanjang minggu 5 - 9May 2014 untuk tujuan memberi kesedaran kepada para guru dan para pelajar tentang kepentingan budaya kasih sayang yang perlu diterapkan di sekolah.Sebagai sebuah sekolah yang semakin berkembang, budaya kasih sayang mesti wujud agar suasana yang ceria, aman, harmoni dan selesa menjadi teras pegangan setiap warga sekolah. Budaya kuning harus dielakkan dan pelbagai program telah disusun semperna Minggu Kasih Sayang ini umpamanya penganugerahan kepada pelajar yang bersahsiah baik dan juga anugerah kepada pelajar yang kehadiran ke sekolah 100%. Kek harijadi juga diedarkan kepada para guru dan pelajar yang menyambut harijadi pada setiap bulan.