Weekly Assembly
12 Mar 2018 Yong Mun Zheng 文件存於 Filed Under Weekly Assembly

##Weekly Assembly Report
##W12, Semester 1, 12th of March 2018
On the 12th of March, our school organised a weekly assembly in the school hall. The assembly started with the singing of the National Anthem, State Anthem and “Aku Negaraku”. After the praying session, the teacher who was on duty for the last week was invited to preach his cleanliness report. Later, Madam Foo Mei Mei was invited to the stage to launch off the Nilam Programme. Prizes were also given out to those who managed to gain blithe results in the Squash Competition. Mr. Lim Song Khan also reminded the students to attend the training session for each houses. At the same time, he also introduced the details for the Education Fair which will be held this week. The assembly marked its end at 8.30am.

##周会报告
#第十二个星期,第一学期,2018年3月12日
三德国民型中学于3月12日在礼堂举办了一场周会。此周会以国歌,州歌以及“Aku Negaraku"掀开序幕。祈祷仪式过后,大会邀请上周当值老师上台报告。接着,胡美美副校长也为"Program NILAM"阅读计划进行开幕仪式。过后,大会也颁奖给壁球比赛的获奖者之后,林松江副校长宣布运动会队伍选拔赛的日期时间, 由辅导学会举办的教育展以及SPM 2017年考生领取成绩的详情。此周会于8时30分正式结束。

##Laporan Perhimpunan Mingguan
##W12, Semester 1, 12 Mac 2018
Pada 12 Mac 2018, sekolah telah mengadakan perhimpunan mingguan di dewan sekolah. Pada jam 7.30 pagi, semua guru dan pelajar telah berkumpul di dalam dewan. Perhimpunan telah diadakan dengan nyanyian lagu Negaraku, lagu Perak dan lagu Aku Negaraku. Selepas sesi Ikrar Rukun Negera dan sesi berdoa, agenda majlis disusuli dengan laporan daripada guru bertugas minggu lepas. Selepas itu, majlis diteruskan dengan perasmian Program Nilam oleh Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Puan Foo Mei Mei untuk menggalakkan minat membaca dalam kalangan pelajar. Penyampaian hadiah untuk para pemenang dalan Pertandingan Squash Peringkat Daerah turut diadakan. Akhir sekali, Penolong Kanan Kokurikulum, Encik Lim Song Khan juga telah memberikan sepatah dua kata. Beliau telah mengumumkan latihan rumah sukan akan bermula mulai minggu ini dan diteruskan dalam minggu selepas cuti. Beliau juga telah mengingatkan persatuan-persatuan yang akan menggunakan dewan sekolah untuk menjalankan aktiviti hari Rabu dan Khamis minggu ini untuk mencari tempat lain kerana dewan telah digunakan oleh Kelab Bimbingan dan Kaunseling untuk tujuan "Education Fair" serta penyerahan slip keputusan kepada calon-calon SPM 2017. Perhimpunan telah tamat pada jam 8.15 pagi selepas nyanyian lagu sekolah.

Resourcers: Wong Jowin (BI), Yong Mun Zheng(BM), Chin Qi Xiang(BC)