Assembly
24 Oct 2016 Aw Yong Kang 文件存於 Filed Under Assembly

On 24th of October 2016, an assembly was held in the school hall. Mr Lau gave away prizes to students who excelled in competitions. Firstly, students who did well in the Chinese Essay Competition and Caligraphy Competition received trophies and certificates from the school principal. Next, Mr Lau gave away certificates to the students who excelled in the Science Quiz. Participants in the Football Carnival were given prizes as well.

我校于10月24日在学校礼堂举行了一场周会。首先,同学们唱国歌,州歌以及‘Perak Excellent’。祈祷仪式结束后,刘瑞文校长便颁发奖金及奖状给在比赛中表现卓越的同学。校长先把奖金和奖状颁发给在第21届全国征文比赛以及全国书法比赛获奖的同学。接着便是颁发奖状给在第十三届‘孔子杯’全国青少年写作大赛和科学实验比赛中获奖的同学。过后,校长则把奖牌颁发给在我校足球嘉年华表现卓越的运动员。颁奖仪式后,校长为同学们讲解有关同学们纪律的问题。唱了校歌后,周会正式结束。

Pada 24 Oktober 2016, SMJK Sam Tet telah mengadakan perhimpunan di dalam dewan sekolah. Perhimpunan tersebut dimulakan dengan nyanyian lagu kebangsaan, lagu negeri Perak dan lagu 'Perak Excellent'. Selepas sesi penbacaan doa, pengetua sekolah, Encik Lau Swee Mun telah menganugerahkan piala dan sijil kepada pelajar yang mencapai keputusan cemerlang dalam pertandingan. Mula-mula, pelajar yang berprestasi cemerlang dalam pertandingan menulis esei Bahasa Cina dan pertandingan menulis kaligrafi telah menerima piala dan sijil daripada beliau. Kemudian, tuan pengetua juga telah menyampaikan sijil kepada pelajar yang merangkul kemenangan dalam kuiz sains.Di samping itu, kumpulan yang meraih keputusan cemerlang dalam Karnival Bola Sepak juga disampaikan hadiah. Sesudah itu, tuan pengetua telah memberikan pendedahan kepada para pelajar tentang masalah disiplin dalam kalangan pelajar. Perhimpunan itu bertamat selepas nyanyian lagu sekolah.

Resources by : Wong Jowin, Yong Mun Zheng, Low Chin Boon
Photographer : Mok Wing Heng, Wong Yung Han