Pre-Upper Secondary talk
18 Oct 2016 Aw Yong Kang 文件存於 Filed Under Pre-Upper Secondary talk

我校于10月18日在学校礼堂为中三的同学们举办了一个有关化学科,经济学,生物学和物理学的讲座会。首先,我校化学科老师Puan Ruzaini为同学们讲解有关中四和中五的化学科科程。同时,老师也为同学们讲解化学科的考试范围以及有关化学科的职业。接着,我校经济学老师安婷妮老师为同学们讲解有关中四和中五的经济学课程以及其他重要性。最后,我校物理学老师刘慧芬老师则为同学们讲解有关中四和中五的物理学课程以及有关物理学的职业。此讲座于12时30分圆满结束。

Pada 18 Oktober 2016, SMJK Sam Tet telah mengadakan satu taklimat ringkas tentang mata pelajaran Kimia, Ekonomi Asas, Biologi dan Fizik untuk semua pelajar Tingkatan 3.Taklimat tersebut dijalankan di dewan sekolah.Pertama sekali, Puan Ruzaini telah menerangkan sukatan pelajaran mata pelajaran kimia Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Pada masa yang sama, beliau juga telah memberi pendedahan kepada para pelajar tentang pekerjaan berkenaan kimia dan aspek yang diuji dalam mata pelajaran kimia. Selepas itu, disusuli dengan penerangan daripada Puan Artini tentang mata pelajaran ekonomi asas. Akhir sekali, Puan Lau Wai Fun menerangkan kepada para pelajar tentang mata pelajaran fizik. Taklimat ini tamat pada pukul 12.30 tengah hari.

Resource by: Wong Jowin,On the 18th of October, our school organized a talk on Form 4 and Form 5 subjects ,Chemistry, Economics, Biology, and Physics. Chemistry teacher Pn. Ruzaini gave a talk on the Chemistry exam scope and the careers related to Chemistry. Then, our Economics teacher, Pn.Arthini talked about the importance of Economics and information regarding the Economics subject in Form 4 and Form 5. Lastly, Pn. Lau Wai Fun, our Physics teacher told the students about the careers which related to Physics and some information about Physics in Form 4 and Form 5.

Resource by: Wong Jowin,Low Chin Boon,Yong Mun Zheng

Photographer:Wong Yung Han,Dylan Sim