Pertandingan Sahibba
25 Apr 2013 School Admin - SMJK PHOR TAY (PENANG, GEORGETOWN)

Pertandingan Sahibba Sempena Minggu Bahasa Malaysia

Pertandingan sahibba peringkat sekolah telah diadakan pada 22 Mac 2013.   Pertandingan ini bertujuan untuk menguji minda dan kemahiran berfikir pelajar khususnya dalam perbendaharaan kata bahasa Melayu.

Pertandingan ini telah berlangsung di Makmal Bahasa SMJK Phor Tay antara pukul 8.45 hingga 10.15 pagi.  Sebanyak 13 kumpulan yang terdiri daripada pelajar-pelajar Tingkatan 3 , Tingkatan 4 dan Tingkatan 5  telah menyertai pertandingan.  Setiap kumpulan diadili oleh seorang pengadil yang terdiri daripada pelajar Tingkatan 5 yang berpengalaman.  Tiga orang pelajar daripada setiap tingkatan telah dipilih sebagai pemenang.